CannabisNorway anbefaler følgende kilde for fordampere / vapourizers, med beste priser og utvalg i hele Norge:

FORDAMPERE.NO ;  eller Fordampere.no på Facebook

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Hva er en fordamper / vapourizer?

En fordampere er en elektrisk apparat, enten drevet av oppladbar batteri eller koblet til stikkkontakt, som varmer cannabis blomst til temperaturen der de aktive stoffer fordampes (THC og CBD, cirka mellom 160-180 grader C).


 

Hvorfor fordamping?

Det er mye sunnere enn røyking, pga røyking er mye høyre temperaturer som er skadelig til lungene, og også kreftfremkallende stoffer dannes i røyk (i motsetning til damp).  I tilegg, forskningen har vist at man får en høyre prosentandel av de aktive stoffene ut av fordamping, spesiellt terpenene, i motsetning til røyking der mye ødelegges av de høye temperaturer eller går opp i røyk.


 

Hvordan brukes en fordampere?

For tørket plantemateriale (”dry herb vapourizer, for ground plant material” på engelsk): Blomsten kvernes i en cannabis grinder.  Den da doseres inn i en fordampere.  Temperaturen stilles in forskjellige (les instruksjonene først for akkurat din modell!). Effekten vares i 1-2 timer.


 

Følgende produsent kan anbefales.

I flere modeller, begge desktop med strømkabel og bærbare (portable) med oppladbar batteri: Verdamper, PAX 2 og 3, Arizer (Solo II, Extreme-Q, V-tower), Boundless (mange modeller), Cloudious 9 Hydrology, Flowermate (mange modeller som Aura eller Slick), Focusvape, Storz and Bickel (Volcano, Crafty, Mighty, Plenty).  Og vannfiltreringssystem (koble til glass bong med silikonslange, eller Bubble Budgie med adapter)

***CannabisNorway anbefaler følgende kilde for fordampere, med beste priser og utvalg i hele Norge: FORDAMPERE.NO ; eller på Facebook ***


 

Mange bonger og vapourizers er dårlig billig kvalitet

Laget i kina, og blitt funnet å inneholde helseskadelige giftstoffer! Derfor lese online reviews først, vær varsomt på billige piratkopier, og kjøp ekte merkevarer fra godkjente kilder!


 

Tips: Les instruksjonene nøye og se instruksjonsvideoer på Youtube.

– Ladd batteriet full for de bærbare.

– Kjøp ekstra batteri og ha med (hvis det finnes).

– Ellers ta med fulladet powerbank og kabel.

– Rengjøre kammer og rist jevnlig.

– Kjøp vannfilter for de bærbare, eller kjør gjennom en glass vannbong for de store

– Pass på å ikke miste og ødelegge, og husk å dra ut strømkabelen når ikke i bruk

– Man må suge forskjellig fra en sigarett, mer hard og dypt og langt.

– Noen av de slår seg av etter f.eks 3-10 minutter for å spare batteri og materiale.  Andre går  kontinuerlig så man må passe på å ikke miste alt til luften, eller sette ned et sted som kan være brannfarlig uten å slå av først!

-Bytt vann jevnlig i fordampere med vannfiltreringssystemer eller bonger, det samler tær og partikler og kan vokse algae, ikke bra for lungene


Verdamper:

Cloudious 9 Hydrology:

Pax:

Boundless:

Herbalaire:

Arizer (solo, extreme-Q, V-tower):

Volcano (volcano, crafty, mighty, plenty):